CIO Eneco

Mario Suijkerbuijk

Foto: Roy Beusker

Chief Information Officer

Eneco

Business changer Mario Suykerbuyk verruilt zijn positie bij PostNL voor die van CIO van Eneco. Zijn jarenlange ervaring met digitale transformatie van bedrijven in verandering zal daar zeer goed van pas komen.

Mario heeft technische bedrijfskunde gestudeerd  en later nog een kopstudie Master of Information Management afgerond. Hij heeft een allround IT achtergrond en is jarenlang vice president IT geweest bij Wolters Kluwer gevolgd door een positie als vice president information management bij TNT Post. Hij heeft talloze projecten en programma's succesvol weten af te ronden in veelal complexe matrix-achtige omgevingen. Vaak met het accent op innovatie. De laatste jaren is hij voor PostNL vooral bezig geweest met datamanagement en het ontwikkelen van businessmodellen daarom heen. Hij is op het gebied van data analytics, big data, digital exchange en internet-of-things dan ook zeer goed ingevoerd.

Mario is iemand die voorop loopt op het gebied van nieuwe technologie en heeft vernieuwende ideeën over de toekomst daarvan. Dat sluit goed aan op de bedrijfscultuur van Eneco waar innovatie wordt gestimuleerd en goede ideeën de ruimte krijgen. Niet voor niets is Eneco van de grote energiereuzen met kop en schouders de meest duurzame. Met zijn kennis en ervaring verwachten wij dat Mario Eneco veel zal brengen, zowel op het vlak van agile automatisering als door het definiëren van een doorwrochte datastrategie. Zijn aanstekelijk enthousiasme waarmee hij zijn visie deelt met collega's en partners doet de rest. Wij zijn trots dat wij Mario en Eneco hebben kunnen verbinden. En Mario.....die gaat er zeker zijn voetstappen nalaten!